Wedstrijdverslag

Real grijpt tijdelijke koppositie in Rodrygo-show, elfde La Liga-goal Bellingham

Real grijpt tijdelijke koppositie in Rodrygo-show, elfde La Liga-goal Bellingham

26-11-2023 20:30

Real Madrid heeft goede zaken gedaan in de top van La Liga. De Koninklijke won zonder enige problemen op bezoek bij Cádiz (0-2) en heeft daardoor in ieder geval voor even de koppositie in Spanje in handen.

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti zag hoe concurrent FC Barcelona eerder in het weekend punten verloor tegen Rayo Vallecano (1-1) en wist dus dat het bij winst op de laagvlieger een verschil kon maken. Dat gebeurde ook. Door de zege staat Real bovenaan, maar het verrassende Girona FC van onder meer Daley Blind kan er maandag nog overheen als het wint van Athletic Bilbao.

Na een kwartier kwam Real al op voorsprong. Rodrygo gaf zijn tegenstanders met een fenomenale dribbel het nakijken en schoot de bal prachtig in de bovenhoek. In het sfeervolle Estadio Nuevo Mirandilla was het wachten totdat de Madrilenen hun voorsprong uitbreidden, en dat gebeurde ook in de tweede helft.

Rodrygo maakte in de 64e minuut zijn tweede van de wedstrijd door de defensie van Cádiz wederom met een soloactie te passeren. Daarna kon het gas eraf voor Real, dat komende woensdag in de Champions League in actie komt tegen Napoli. In de slotfase mocht ook Jude Bellingham nog zijn doelpuntje meepikken. De Engelse superster plaatste de bal vanaf links keurig in de rechter onderhoek en tekende voor alweer zijn elfde goal van het seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!