Breaking news

PSV gemakkelijk als winnaar uit de bus na pseudo-examen tegen tien van FC Twente

PSV gemakkelijk als winnaar uit de bus na pseudo-examen tegen tien van FC Twente

25-11-2023 20:44 Laatste update: 22:33

PSV heeft een makkelijke avond gehad bij FC Twente (0-2). De Eindhovenaren driekwart van de wedstrijd tegen tien Tukkers, nadat Mees Hilgers al snel een rode kaart kreeg in de Grolsch Veste. De ongeslagen status blijft daarmee overeind.

Voorafgaand aan het duel kwam er goed nieuws naar buiten voor PSV. Joey Veerman, die van het Nederlands elftal was teruggekeerd met een voetblessure, bleek fit genoeg om te kunnen spelen. Zijn rol bleek later in de wedstrijd nog van groot belang te worden.

Tegen de verwachting in had PSV in de openingsfase van het duel de overhand. Twente, dat in de voorgaande toppers tegen Ajax en Feyenoord uit de startblokken schoot, kreeg maar geen vat op de ploeg van Peter Bosz, maar kroop na een kwartier wat meer uit zijn schulp.

Na 25 minuten brak het moment aan dat de wedstrijd bepaalde. Mees Hilgers vloog met hoog gestrekt been in en kreeg in eerste instantie de gele kaart, maar mocht na ingrijpen van de VAR gaan douchen. Lang hield Twente nog stand, maar vlak voor de rust maakte Joey Veerman uit een counter de eerste Eindhovense treffer.

Na rust was de wedstrijd geen wedstrijd meer. Twente begon nog vol goede moed, maar zag na drie minuten al dat de stand 0-2 werd na een ongelukkige eigen goal van Robin Pröpper. Daarna was het wachten op meer goals. Er kwam er nog één. Johan Bakayoko schoof beheerst binnen in een één-op-één situatie met de goed keepende Lars Unnerstal.

Met 39 uit dertien mag PSV zich nu gaan richten op de Champions League. Woensdag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Sevilla op het programma, waarna dé titelclash tegen Feyenoord wacht in De Kuip.