Inspiratieloos Barcelona lijdt duur puntverlies bij terugkeer De Jong

25-11-2023 16:00 Laatste update: 16:07

FC Barcelona heeft duur puntverlies geleden in La Liga. De ploeg van trainer Xavi oogde bij vlagen inspiratieloos op bezoek bij Rayo Vallecano en speelde met 1-1 gelijk. Frenkie de Jong begon na lang blessureleed weer eens in de basis.

De Oranje-international speelde zijn eerste wedstrijd sinds 23 september, werd afgelopen week vader, en liet in de openingsfase ook merken dat hij terug was. De Jong kreeg veel ruimte om te ballen te verdelen en deed dat bij vlagen ook. Het leverde het inspriatieloze Barcelona echter niet veel op. Sterker nog, de ploeg kwam in de blessuretijd van de eerste helft op achterstand. Unai López zorgde met een geweldige pegel met buitenkant rechts voor de 1-0.

Een antwoord van de bezoekers bleef in de tweede helft lang uit, maar uiteindelijk wist Robert Lewandowski een voorzet nog richting doel te knikken. Via Florian Lejeune, die een eigen treffer maakte, belandde de bal in het.

Zodoende laat Barcelona het na om de tweede plaats in de competitie te pakken. Het gat met koploper Girona bedraagt nu drie punten. De verrassende ploeg van Daley Blind en co komt maandagavond in actie tegen Athletic Bilbao.