Nieuws

Vertrouwen in aankoop van Mislintat: 'Weet zeker dat hij er meer dan 20 kan maken'

Vertrouwen in aankoop van Mislintat: 'Weet zeker dat hij er meer dan 20 kan maken'

22-11-2023 11:33 Laatste update: 14:52

Pierre Dréossi, de directeur spelersbeleid van FC Metz, heeft het volle vertrouwen dat Ajax in de toekomst winst zal boeken op Georges Mikautadze. De bestuurder verzekert de Ajax-fans dat er geen reden is tot paniek, zo legt Dréossi uit in gesprek met Ajax Showtime.

Dréossi is van mening dat Mikautadze het beste tot zijn maximale potentieel kan komen wanneer hij als spits wordt ingezet. "Als spits kan hij een hoog niveau halen. Ik weet zeker dat hij in een heel seizoen meer dan twintig doelpunten kan maken. Ik ben niet gek, dat kan hij echt. Mits hij op zijn beste positie speelt. Hij heeft de kwaliteiten om een erg goede en speciale spits te worden", aldus de directeur.

De bestuurder van FC Metz vertelt dat Ajax-fans zich geen zorgen moeten maken en dat Mikautadze over speciale kwaliteiten beschikt. "Mikautadze is een speciale jongen en een speciale speler, hij is niet zo lang en niet buitengewoon snel, maar hij kan op ieder moment scoren. Het is echt een speler voor in het strafschopgebied. Hij heeft het vermogen om een oplossing te vinden wanneer die er niet lijkt te zijn", besluit Dréossi.

De Georgische speler kwam afgelopen transferperiode over van FC Metz naar Ajax voor een bedrag van zestien miljoen euro, maar kwam slechts zes wedstrijden in actie. Een doelpunt maakte de aanvaller nog niet voor Ajax, waar dit als international wel anders is. Zo maakte Mikautadze begin oktober nog een hattrick tegen Thailand en was hij drie dagen later ook trefzeker tegen Cyprus.