Nieuws

Doelpuntloze Simons baart Koeman geen zorgen: 'Goal in Oranje gaat er wel komen'

Doelpuntloze Simons baart Koeman geen zorgen: 'Goal in Oranje gaat er wel komen'

22-11-2023 08:43

Waar Xavi Simons in Duitsland de sterren van de hemel speelt, wil de aanvaller in Oranje nog niet renderen. Ronald Koeman baart zich geen zorgen voor het spel van Simons, die nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt in het Nederlands Elftal.

Tegen Gibraltar, een wedstrijd waarin Simons makkelijker op jacht kon naar zijn eerste treffer, moest de aanvaller plaatsnemen op de reservebank. Een bewuste keuze van Koeman, die de statistieken van Simons 'niet zo belangrijk' vindt. "Hij moet zich rustig ontwikkelen en niet geforceerd bezig zijn met een goal maken", geeft de bondscoach aan in gesprek met de NOS. "Hij is een speler die ook heel veel speelt. Ik dacht wel van 'misschien maakt hij een goal, dan zijn we ook van dat item af'. Maar bij mij leeft dat totaal niet."

Na tien interlands staat de teller van Simons nog op nul interlanddoelpunten. Koeman denkt dat de aanvaller zelf wél bezig is met dit feit. "Maar wat mij betreft, is dat niet nodig", meent de bondscoach. "Het is een jonge speler die zich geweldig ontwikkelt, die goal gaat wel komen. Ik zie het wel aan zijn lichaamshouding. Dat is logisch. Hij wil goals maken, ik denk dat dat een gezonde eigenschap is." In het shirt van RB Leipzig lukt dat wel, waar de teller van Simons dit seizoen op zes doelpunten in achttien optredens staat.