Nieuws

Koeman kijkt tevreden terug op debutant en hattrickheld: 'Speelt met bravoure'

Koeman kijkt tevreden terug op debutant en hattrickheld: 'Speelt met bravoure'

22-11-2023 06:43

Ronald Koeman is zeer te spreken over uitblinker Calvin Stengs en debutant Jorrel Hato. Na afloop van de 0-6 overwinning op Gibraltar deed de bondscoach in gesprek met de NOS zijn zegje over het tweetal, dat kon rekenen op de nodige complimenten.

Met zijn invalbeurt na rust kwam Hato in een illuster rijtje van jonge Oranje-debutanten te staan. "In de trainingen heb ik hem beter kunnen beoordelen. Daar moest hij Wout Weghorst en andere aanvallers verdedigen. Dat is mij wel heel goed bevallen", aldus Koeman over de debutant met een leeftijd van 17 jaar en 259 dagen. "Hij heeft zich heel makkelijk aangepast en speelt met bravoure. Het is mooi dat je dat soort jongens dan ook hun debuut kan laten maken."

Al ging de laatste EK-kwalificatiewedstrijd nergens meer om, Nederland was al geplaatst, meent Koeman op enkele vlakken wijzer te zijn geworden na de ruime overwinning. "Je kunt per speler kijken wat hij heeft gebracht. Bijvoorbeeld bij aanvallers, welk rendement halen zij uit acties?", vraagt Koeman zich hardop af. "Als je naar Calvin Stengs kijkt. Hij had dreiging. En als je drie goals maakt, kun je niet zeggen dat hij geen rendement heeft gehad. Daar gaat het om in het voetbal volgens mij."

Naast de hattrick van Stengs, waren ook Mats Wieffer, Teun Koopmeiners en Cody Gakpo trefzeker, waar Thijs Dallinga zijn langverwachte debuut voor Oranje maakte.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!