Wedstrijdverslag

Oranje beëindigt EK-kwalificatie met zege bij Gibraltar door hattrick van Stengs

Oranje beëindigt EK-kwalificatie met zege bij Gibraltar door hattrick van Stengs

21-11-2023 22:37
1

Het Nederlands elftal heeft zoals verwacht een eenvoudige zege geboekt ten koste van Gibraltar. Oranje had geen kind aan de dwergstaat en won met 0-6 in het Portugese Faro.

Met een ander systeem en liefst zes wijzigingen begon Oranje aan het duel met Gibraltar. Dat leidde al snel tot de openingsgoal, en die kwam van de voet van één van deze nieuwkomers. Na een goede rush van Joey Veerman maakte Calvin Stengs zijn eerste in het shirt van Oranje.

Het bleek een voorbode te zijn voor Feyenoorders die hun eerste maken bij het Nederlands elftal, want enkele minuten later was het Mats Wieffer die zijn teamgenoot nadeed. De middenvelder kopte in eerste instantie nog naast, maar een minuut later was het wel raak met het hoofd. Voor rust werd het ook nog 0-3. Quilindschy Hartman gaf een piekfijne assist op Teun Koopmeiners, die makkelijk binnen wist te schieten.

Na rust ging Oranje vrolijk verder met scoren, en dat met twee debutanten in de ploeg. Jorrel Hato en Thijs Dallinga maakten hun eerste minuten in Oranje. Stengs, die in de rustanalyse nog werd bekritiseerd door Rafeal van der Vaart, maakte de 0-4 en kort daarna zelfs ook nog de 0-5 en completeerde daarmee zijn hattrick. Het slotakkoord was voor de ingevallen Cody Gakpo. De aanvaller van Liverpool lepelde de bal naar de tweede paal en zag deze binnen vallen.

Met deze monsterzege van Oranje zit de EK-kwalificatiereeks erop. Nederland eindigt als tweede in de groep achter Frankrijk en is er volgend jaar bij op het EK in Duitsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!