Opinie

Van Basten benoemt favoriet voor EK-zege: 'Veel jonge jongens die heel goed zijn'

Van Basten benoemt favoriet voor EK-zege: 'Veel jonge jongens die heel goed zijn'

20-11-2023 22:24 Laatste update: 22:24

Marco van Basten denkt dat Engeland komende zomer favoriet is voor de eindzege op het EK. De voormalig topspits ziet een uitstekende voetbalontwikkeling opbloeien aan de andere kant van de Noordzee, en stipt de ploeg van bondscoach Gareth Southgate dan ook aan voor een mogelijk eerste Europese titel.

Meer dan de helft van het deelnemersveld van het EK van 2024 is inmiddels bekend. De mogelijke favorieten werden daarom besproken aan tafel bij Rondo. "Engeland. Ja, Engeland", zegt Van Basten stellig. "Dat is toch leuk dat ik dat eruit gooi?" "Ik denk dat de Engelse media driftig gaan meeschrijven", reageert presentator Wietse van der Goot.

De man die in 1988 zelf de beker won, komt met uitleg. "Ik vind Engeland een land in ontwikkeling. Ze hebben natuurlijk een sterke competitie en ze hebben heel veel jonge jongens die heel goed zijn. Dat ziet er goed uit."

Ronald Watterreus en Khalid Boulahrouz zetten hun geld daarentegen op Frankrijk, maar Rafael van der Vaart heeft meer vertrouwen in gastland Duitsland. "Ik geloof daar heilig in", zegt hij. "Leroy Sané heeft nog maar vijftig procent laten zien van wat hij echt kan, dat komt allemaal goed, zeker omdat zij het thuisland zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!