Nieuws

Bondscoach Engeland maakt zich zorgen om gebruik van 'snus' onder voetballers

Bondscoach Engeland maakt zich zorgen om gebruik van 'snus' onder voetballers

18-11-2023 20:23

Gareth Southgate maakt zich zorgen over het gebruik van snus onder voetballers. De bondscoach van Engeland wilde niet ingaan op de vraag of de spelers uit zijn selectie het middel gebruiken, maar is wel op de hoogte van vele gevallen.

Snus, een soort zakje met tabak dat je onder je lip kan stoppen, is illegaal in het Verenigd Koninkrijk. Toch wordt er steeds meer gerapporteerd over het gebruik van het middel onder professionele voetballers.

"Ik ben ervan op de hoogte dat veel voetballers de zakjes gebruiken", begon Southgate na de met 2-0 gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Malta, geciteerd door The Telegraph. "Het is een trend in het voetbal. Ik weet niet echt veel over de valkuilen die het met zich mee kan brengen. Natuurlijk is het een vorm van tabak en ik zou niet verbaasd zijn als het op de lange termijn slecht voor je is", klinkt het.

Of de spelers van Engeland het nu gebruiken of niet, er wordt flink wat resultaat gehaald. Op één gelijkspel na wonnen The Three Lions alles in de EK-kwalificatiecampagne.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!