Nieuws

'Weghorst schrok zelf van gedrag bij juichen na doelpunt tegen Ierland'

'Weghorst schrok zelf van gedrag bij juichen na doelpunt tegen Ierland'

20-11-2023 10:15 Laatste update: 10:15

De kritiek op het gedrag van Wout Weghorst tijdens en na de interland tegen Ierland blijft maar aanhouden. Waar de matchwinner na zijn doelpunt zich al liet zien met een vinger voor zijn mond, liet de spits zich na afloop kritisch uit voor de camera. Rafael van der Vaart denkt dat de Weghorst zelf schrok van zijn reactie, waar Hugo Borst concludeert dat Oranje een 'gigantisch imagoprobleem' heeft.

Tijdens Studio Voetbal deed Van der Vaart zijn zegje over de manier van juichen door Weghorst. "Je zag daar al zijn irritatie. Iedereen roept dat Luuk de Jong terug moet komen, er zijn twijfels over zijn kwaliteiten", begint de oud-international. "Hij schrok er zelf bijna van en dacht al snel, laat ik maar normaal doen." Na afloop van de interland was Weghorst flink geïrriteerd tijdens een interview met de NOS. Je ziet dat hij moet vechten tegen iets wat hij voor zijn gevoel niet kan winnen. De minuten die hij speelt, speelt hij gewoon goed", meent Van der Vaart.

"We hebben ook altijd gezegd dat hij een speler is die het maximale uit z’n carrière haalt. Daar heb ik heel veel respect voor", vervolgt de analist. "Alleen moet hij niet gaan geloven dat hij de beste spits is die Nederland ooit gehad heeft, want dat is duidelijk niet zo." Van der Vaart is dan ook van mening dat Weghorst meer respect had moeten tonen aan zijn collega.

In zijn column bij het Algemeen Dagblad is Borst zeer kritisch op het gedrag van Weghorst na afloop van de interland. De columnist kaart ook aan dat het Weghorst dwars zit dan men liever De Jong of Memphis Depay in Oranje zou zien. 'Of we nou willen of niet, Wout geeft demonstratief alles. Hij heeft als enige international tijdens het volkslied, op z'n Zuid-Amerikaans, de hand op het hart. Het ziet er potsierlijk uit', meent Borst. 'Tijdens de wedstrijd vergeet hij nooit waar de camera staat. En na afloop neemt hij kritische journalisten de maat.'

Het gedrag van Weghorst is volgens Borst zeer onverstandig, onsympathiek en arrogant. 'Het is absurd, beschamend gedrag van een modale voetballer die losgezongen lijkt van de realiteit', vervolgt de columnist. 'Oranje heeft echt een gigantisch imagoprobleem. Hoe je ook je best doet, het valt niet mee om van dit lelijke, pragmatische en grotendeels onsympathieke Nederlands elftal te houden', meent Borst.

Met zijn doelpunt in de elfde minuut, kroonde Weghorst zicht tot matchwinner. Ierland werd met 1-0 verslagen en zo plaatste Nederland zich voor het EK 2024 in Duitsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!