Nieuws

KNVB moest ingrijpen bij Weghorst-interview: 'Wilde dat het niet werd uitgezonden'

KNVB moest ingrijpen bij Weghorst-interview: 'Wilde dat het niet werd uitgezonden'

19 november - 10:46 Laatste update: 11:03
1

Wout Weghorst kwam zaterdagavond in het nieuws na een opvallend interview bij de NOS met Arman Avsaroglu. Volgens de journalist stelde de aanvaller dat het medium op zoek was naar een confrontatie.

Weghorst kreeg kritische vragen over het spel van Oranje. De aanvaller had enkel oog voor de plaatsing voor het EK komend jaar zomer en was niet gediend van de vragen. Na afloop van het interview ging het gesprek tussen beide nog even door. "Ik kreeg te horen dat ik precies zou hebben wat ik wilde. Ik hoop echt dat Weghorst weet dat we hier niet op uit zijn. We willen gewoon een gesprek voeren met iemand en zijn helemaal niet uit op een confrontatie of een conflict. Dat denkt hij écht, maar wij zoeken het niet op. Dat is vooral voor hemzelf erg jammer", vertelt Avsaroglu achteraf in de podcast van de NOS.

Volgens de journalist moest de KNVB ingrijpen bij het interview. "Ik deed wel wat stapjes achteruit, ja. Uiteindelijk moest de KNVB er aan te pas komen om Wout Weghorst maar even weg te halen. Dat was wel apart, ja." Volgens Avsaroglu wilde Weghorst niet dat het interview werd uitgezonden. "Daarmee erkent hij zelf eigenlijk ook wel dat er iets niet helemaal goed is gegaan in dit gesprek. Bovendien liep hij middenin het interview het beeld uit. Hij liep gewoon weg. Dat vind ik ook geen normaal gedrag eigenlijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!