Nieuws

Van Hooijdonk irriteert zich aan Oranje-speler: Vreselijk interview...

Van Hooijdonk irriteert zich aan Oranje-speler: "Vreselijk interview..."

20-11-2023 06:50

Pierre van Hooijdonk heeft zich geïrriteerd aan het 'theater' van Wout Weghorst tijdens Nederland – Ierland. Na afloop van het duel had de Oranje-spits het aan de stok met NOS-verslaggever Arman Avsaroglu. 

In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Ieren zette Weghorst Oranje vroeg op voorsprong, wat uiteindelijk de enige treffer bleek. Oranje kwalificeerde zich daarmee voor het aankomende EK in Duitsland. "Maar dan krijg je zo'n vreselijk interview", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal
 
"Ik begin langzamerhand een beetje moeite te hebben met dat theater. Ik vind het niet echt", vervolgt de voormalig international. Weghorst was gepikeerd over de vraag dat het moeizaam ging. "We weten allemaal: de camera gaat naar degene die het meest theatraal doet. Die zogenaamd zijn emoties de vrije loop geeft." 
 
Rafael van der Vaart is van mening dat Weghorst wél oprecht is. "Maar dat interview gisteren... Je gunt het hem zo, en dan geeft hij zo'n lelijk interview", zegt de oud-middenvelder. "Hij is een hele goede spits als hij blijft denken: ik ben dankbaar dat ik überhaupt dit shirt mag dragen." Oranje sluit dinsdag de EK-kwalificatie af tegen Gibraltar.  

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello