Nieuws

Kritiek op Oranje-strijdplan: 'Afwachten en toeslaan in de omschakeling'

Kritiek op Oranje-strijdplan: 'Afwachten en toeslaan in de omschakeling'

20-11-2023 07:30 Laatste update: 07:30

Valentijn Driessen heeft niet genoten van Nederland – Ierland. Volgens de journalist van De Telegraaf moet Oranje terug naar de 'Hollandse School'. 

Dankzij de vroege treffer van Wout Weghorst won Oranje met 1-0 van Ierland, en is daardoor geplaatst voor het aankomende EK in Duitsland. Driessen blikt in zijn column kritisch terug op het duel. "In de aanloop riep hij (Ronald Koemand red.) nog dat zijn ploeg kan schakelen tussen twee speelstijlen (5-3-2 en 4-3-3, waarmee hij in Ierland na een snelle achterstand de meubelen redde); in praktijk is het afwachten en toeslaan in de omschakeling." 
 
Het afwachtende spel van Oranje kon niet iedereen bekoren. "Vandaar verdienen coaches als Peter Bosz en Arne Slot alle respect omdat bij deze trainers winnen op basis van de spelopvatting volgens de Hollandse School voorop staat", vervolgt Driessen, die een voorbeeld geeft hoe het wél kan. "Bosz heeft het ingeslapen PSV wakker gekust en de metamorfose, die PSV onder zijn leiding ondergaat, wordt in Eindhoven, Brabant en zelfs heel Nederland bejubeld." 
 
Chef Voetbal verwacht niet dat Koeman zijn strijdplan gaat aanpassen op het EK. "Dat belooft allemaal weinig goeds voor EURO 2024. Met voetbal dat in niets op het oorspronkelijke unieke Nederlandse voetbal lijkt, overleeft Oranje de groepsfase, bereikt vervolgens de kwartfinale en sneuvelt dan roemloos", besluit Driessen. 

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello