Gelaten Jong Oranje wint met minimale cijfers van leeftijdsgenoten van Gibraltar

16-11-2023 21:55

Van harte ging het niet, maar Jong Oranje heeft het EK-kwalificatieduel met de leeftijdsgenoten van Gibraltar winnend afgesloten. De selectie van bondscoach Michael Reiziger won met minimale cijfers (1-0).

Met alleen Ian Maatsen als speler met ervaring bij het grote Oranje werd er afgetrapt tegen Gibraltar. In de eerste helft was het baltempo laag en dat resulteerde niet in een hoog aantal kansen voor de Oranje-talenten. Toch werd er voor de thee nog gescoord. Noah Ohio, die zijn vierde in vijf wedstrijden produceerde, was attent na een scherp aangesneden vrije trap van Million Manhoef.

Na rust was het Jong Oranje dat dicteerde, maar zag zelfs Gibraltar kans om tot scoren te komen. De talenten uit de dwergstaat zette zelfs druk op de verdediging en doelman Calvin Raatsie moest één keer flink optreden. Jong Oranje zette daarna wat aan, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd, ook niet et de inbreng van bijvoorbeeld een wat meer ervaren Kenneth Taylor.

Door de zege op Gibraltar ligt Jong Oranje in ieder geval wel op koers om groepswinnaar te worden. Met vijftien uit vijf is het elftal nog ongeslagen en gaat het met vijf punten voorsprong op nummer twee Jong Georgië ruim aan kop. Het EK in 2025 is dan ook binnen handbereik.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!