Nieuws

Koeman roept uitblinkende PSV-verdediger op als vervanger van Frimpong

Koeman roept uitblinkende PSV-verdediger op als vervanger van Frimpong

16-11-2023 17:46 Laatste update: 18:23

Ronald Koeman doet toch nog een beroep op PSV-verdediger Jordan Teze. De veelzijdige verdediger vervangt de geblesseerd afgehaakte Jeremie Frimpong bij Oranje. Voor het Nederlands Elftal staan interlands tegen Ierland en Gibraltar op het programma. 

Waar eerder 1908.nl al wist te melden dat Teze als mogelijke vervanger van Geertruida zou worden gezien, weet het Eindhovens Dagblad het nieuws nu te bevestigen. Teze zou zich donderdagavond al aansluiten bij de selectie van Koeman. Voor de verdediger is het alsnog een beloning voor zijn sterke periode bij PSV, waar Teze zowel centraal als op rechtsachter uit de voeten kan.

Dit seizoen kwam Teze al negentien keer uit voor PSV, waarin de verdediger goed was voor vijf assists en één doelpunt. Zijn laatste interland voor Oranje speelde Teze op 14 juni 2022 tegen Wales (3-2), waar zijn totale teller op drie interlands staat. Het Nederlands Elftal neemt het in de kwalificatie voor het EK van 2024 in Duitsland komende zaterdagavond op tegen Ierland, waar Gibraltar drie dagen de tegenstander is. Bij één overwinning is Oranje sowieso zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.

Update: Na berichtgeving van de KNVB blijkt Teze niet Geertruida te vervangen bij Oranje, maar de geblesseerd afgehaakte Jeremie Frimpong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!