Nieuws

Gakpo voorspelt ongeslagen kampioen: is dat ooit eerder gelukt?

Gakpo voorspelt ongeslagen kampioen: is dat ooit eerder gelukt?

15 november - 23:50 Laatste update: 16 november - 00:14

Cody Gakpo geniet van PSV. De aanvaller van Liverpool hoopt dat de Eindhovenaren ongeslagen kampioen van Nederland worden. Maar is dat ooit eerder gebeurd in de Eredivisie? Voetbalnieuws zocht het voor je uit! 

Gakpo verliet PSV in januari voor een bedrag van vijftig miljoen euro, maar is zijn jeugdliefde nog niet uit het oog verloren. Onder Peter Bosz won PSV de eerste twaalf wedstrijden in de Eredivisie. "Ja natuurlijk kijk ik naar PSV", vertelt Gakpo in gesprek met Vandaag Inside. "Het is mijn cluppie. Ze doen het heel goed. Volgens mij zijn ze nog ongeslagen in de Eredivisie. Ze gaan een mooie toekomst tegemoet. Hopelijk kunnen ze ongeslagen kampioen worden." 
 
Ongeslagen kampioen 
 
Het lukte Ajax in het successeizoen 1994/95. In de competitie werd 27 keer gewonnen en 7 keer gelijkgespeeld. In hetzelfde seizoen wonnen de Amsterdammers de Champions League onder Louis van Gaal.  

PSV werd in 1977/78 ook ongeslagen kampioen van Nederland. Echter verloren de Eindhovenaren nog twee duels na het kampioenschap, waardoor alleen Ajax een heel seizoen ongeslagen is gebleven.  

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!