Nieuws

'Clubloze De Gea zit niet stil en wil Spaanse tweededivisionist overnemen'

'Clubloze De Gea zit niet stil en wil Spaanse tweededivisionist overnemen'

14 november - 22:34

David de Gea zou met CD Eldense in gesprek zijn over een eventuele overname van de club, zo weten diverse Spaanse media te melden. De doelman zit na zijn transfervrije vertrek bij Manchester United, maar zit duidelijk niet stil.

Pascual Pérez, de huidige eigenaar van CD Eldenese, gaf eind september van vorig jaar al aan dat zijn club open staat voor een overname. De tweededivisionist uit Elda promoveerde afgelopen seizoen als kampioen uit de Primera División RFEF naar de Segunda División, waar het momenteel na vijftien wedstrijden op plek elf staat.

De Gea zou vorige week in Elda zijn geweest samen met Pérez om de huidige stand van zaken rond Eldenese te analyseren en te praten over een mogelijke overname. In Spanje wordt er gesproken over een eerste contactpunt tussen De Gea en Eldenese, waar nog niet sprake is van iets concreets. In 2019 was de 45-voudig international nog in gesprek om Elche CF over te nemen, wat uiteindelijk niet uitpakte als gehoopt.

Recent werd De Gea nog gelinkt aan een nieuwe werkgever, waar Real Betis zou werken aan een transfervrije komst van de doelman.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!