'WK-held van Colombia (30) wil dolgraag terugkeren naar Europa en tekent niet bij'

26 juni 2022 om 09:10

James Rodriguez wil dolgraag terugkeren naar Europa. De Colombiaanse sterspeler was actief bij onder meer Real Madrid en Bayern München, maar verdient momenteel zijn brood bij het Qatarese Al-Rayyan, waar hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. In mei maakte Rodriguez in een interview al bekend graag naar Europa te willen terugkeren. Destijds zei de aanvallende middenvelder: "Over een paar weken gaat de markt open, we zullen het zien. We zullen zien wie deze linkspoot wil". Rodriguez maakte furore tijdens het WK van 2014, toen de speler nog actief was bij AS Monaco. De middenvelder maakte een wereldgoal tegen Uruguay en ontving daarvoor de Puskas Award van het jaar 2014. 

De Colombiaan maakte een dermate goede indruk bij de nationale ploeg dat hij direct na het WK door Real Madrid werd overgenomen. In 2017 werd de speler twee jaar gehuurd door Bayern München en daarna vertrok hij naar Everton FC. Rodriguez speelt nu één seizoen in Qatar, maar wil terugkeren naar het hoogste niveau in Europa.