Breaking news

Officieel: Odgaard verkast naar AZ en is duurste aankoop sinds El Hamdaoui

Officieel: Odgaard verkast naar AZ en is duurste aankoop sinds El Hamdaoui

24-06-2022 18:04 Laatste update: 18:14
4

Jens Odgaard is officieel speler van AZ. De 23-jarige Deen komt over van het Italiaanse US Sassuolo en tekent een contract tot medio 2027 in Alkmaar.

Er werd al een langere periode gespeculeerd over een mogelijke overstap van Odgaard naar AZ, maar nu mag de champagne officieel ontkurkt worden. De Alkmaarders moesten diep in de buidel tasten om de transfer te kunnen verwezelijken. De Eredivisionist legt ruim vier miljoen euro neer voor de Deense aanvaller. Hij is hiermee de duurste aankoop van AZ sinds Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse aanvaller kwam in 2007 over van Willem II voor zeven miljoen euro. 

Odgaard kan niet wachten om te beginnen bij AZ. "Mijn eerste indruk is heel goed", vertelt de Deen op de clubwebsite. "Helemaal in dit mooie stadion en met de topfaciliteiten op het trainingscomplex. Dat vind je niet snel beter. AZ is een grote club in Nederland en dus ook voor mij. Dit is een grote stap voor mij en één in de goede richting. Ik kan niet wachten om aan de Eredivisie en de Europese wedstrijden te beginnen."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is ook blij dat hij de deal eindelijk wereldkundig heeft kunnen maken. "We zijn hier heel blij mee", reageert Huiberts. "We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Wij denken dat hij hier goed past omdat hij heeft bewezen makkelijk doelpunten te kunnen maken. Daarnaast is hij een intelligente speler, goed in de kleine ruimte en heeft hij een goed schot in zijn linkerbeen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!