Transfernieuws

De Ligt domineert de Italiaanse voorpagina's: 'Chelsea en United willen hem'

De Ligt domineert de Italiaanse voorpagina's: 'Chelsea en United willen hem'

24-06-2022 09:42 Laatste update: 09:46

Matthijs de Ligt steelt vrijdagochtend de show in de Italiaanse kranten. Volgens Corriere dello Sport en Sky Sport Italia zijn Chelsea en Manchester United in de race om de handtekening van de 22-jarige Nederlander.

Bij Chelsea is er sprake van een leegloop in de verdediging. Antonio Rüdiger werd afgelopen week gepresenteerd door Real Madrid, en Andreas Christensen, Marcos Alonso en César Azpilicueta worden nog altijd gelinkt aan FC Barcelona. De Londenaren hebben dan ook broodnodig een versterking nodig achterin. Dat geldt ook voor het United van Erik ten Hag.

De Ligt is inmiddels alweer drie seizoenen actief bij Juventus, nadat hij in 2019 de overstap maakte van Ajax. Volgens onbevestigde berichten staat er een gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro in het contract van de robuuste verdediger. Of Chelsea zich met dit soort bedragen voor het karretje laat spannen, is de vraag.

De Ligt liet al eens doorschemeren dat hij niet exact weet hoe zijn toekomst eruit gaat zien. "Er worden momenteel gesprekken gevoerd en als het moment daar is, dan beslis ik of ik ga verlengen of dat ik verder wil kijken", zei hij tegen de NOS over het aanblijven bij Juve. "Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf qua sportief project. Twee keer op rij een vierde plek is niet goed genoeg, daarin zullen we stappen moeten maken."