Breaking news

NEC slaat opmerkelijke dubbelslag: Tannane en Marques tekenen in Nijmegen

NEC slaat opmerkelijke dubbelslag: Tannane en Marques tekenen in Nijmegen

21-06-2022 18:48 Laatste update: 18:56
3

NEC Nijmegen heeft daags voor de eerste training van het nieuwe seizoen een dubbelslag geslagen. De Nijmegenaren leggen Pedro Marques en Oussama Tannane vast, is te lezen op de clubsite. Laatstgenoemde zal de nodige wenkbrauwen doen fronsen, aangezien het Vitesse-contract van de Marokkaan afgelopen seizoen nog werd ontbonden.

Marques komt transfervrij over van Sporting Lissabon en tekent voor drie jaar bij NEC, met een optie op nog een vierde jaar. Technisch directeur Ted van Leeuwen is in zijn nopjes met de spits, die eerder al uitkwam voor FC Dordrecht en FC Den Bosch. “We hadden Pedro Marques al langer op het oog. Toen de afgelopen maand duidelijk werd dat we een kans hadden hem te contracteren, hebben we niet geaarzeld. Dat hij het Nederlandse voetbal kent is een voordeel.”

De transfer van Tannane komt iets meer uit de lucht vallen. De creatieve middenvelder speelde eerder al voor sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Utrecht en de Gelderse rivaal Vitesse. Tannane komt transfervrij over van het Turkse Göztepe en tekent voor twee jaar in de Goffert. Van Leeuwen aarzelde ook hier niet.

 “Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Hij is een winnaar en een leider. Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft.”

Van Leeuwen is nog niet uit gewinkeld. "De verwachting is dat we de komende weken nog meer spelers zullen aantrekken", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!