Nieuws

Relschoppers van Roda JC en MVV moeten vrezen voor straffen na ongeregeldheden

Relschoppers van Roda JC en MVV moeten vrezen voor straffen na ongeregeldheden

30-10-2021 13:10

De relschoppers die ervoor zorgden dat de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC gestaakt werd, kunnen het Openbaar Ministerie op hun dak verwachten. Zij onderzoeken de mogelijkheden om die mensen op te sporen en te vervolgen.

Vrijdagavond escaleerde de burenruzie in De Geusselt in de 42e minuut. Fans van Roda JC begonnen de Maastrichtse aanhang met vuurwerk te bestoken en die reageerden daar op door hetzelfde te doen. Men zocht ook de confrontatie met elkaar op het veld en met dank aan de ME konden verdere problemen voorkomen worden.

Een dag na de rellen laat het Openbaar Ministerie aan de Limburger weten dat het tot actie wil overgaan. "Er wordt bekeken of het OM kan opsporen en vervolgen", laat een woordvoerder weten. De relschoppers die herkenbaar op beeld zijn gezet, moeten dus vrezen voor straffen.

Wanneer het restant van de wedstrijd tussen MVV en Roda JC gespeeld gaat worden, is nog niet duidelijk. De kans is aanwezig dat dit zonder uitfans of zonder publiek in het algemeen zal moeten gebeuren. Daar zal de KNVB een knoop over door moeten hakken. Klaas Wels, trainer van MVV, liet al weten het volste vertrouwen te hebben in de beslissing van de bond.