Transfernieuws

'Witsel heeft nieuwe club gevonden en tekent een éénjarig contract in Spanje'

'Witsel heeft nieuwe club gevonden en tekent een éénjarig contract in Spanje'

20-06-2022 08:25 Laatste update: 08:29
2

Axel Witsel is dichtbij een overstap naar Atlético Madrid. Dat melden Belgische en Spaanse media maandag. De middenvelder die de afgelopen jaren in dienst was van Borussia Dortmund is transfervrij, en wordt maandag gekeurd in de Spaanse hoofdstad.

Witsel had buiten Atlético nog meer opties. Olympique Marseille was concreet voor de middenvelder, en het leek er voor lange tijd ook op dat dit de nieuwe bestemming van de Belg zou gaan worden. De 33-jarige Witsel kiest er toch voor om voor Diego Simeone aan de slag te gaan. Volgens Het Laatste Nieuws zal hij spoedig een krabbel zetten onder een contract dat hem voor één jaar aan de Rojiblancos verbindt.

Met zijn transfer naar Atlético mikt Witsel ook op het WK voetbal in Qatar, dat over vijf maanden begint. Aan concurrentie geen gebrek in Madrid, maar het lijkt erop dat de Belg veel kansen ziet om aan voldoende speelminuten te komen. Witsel was vijf jaar in dienst van Dortmund en speelde daarvoor bij Standard Liege, Benfica, Zenit St. Petersburg en Tianjin Tianhai.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!