Transfernieuws

Done deal: Tottenham Hotspur betaalt 30 miljoen euro aan club van Veltman

Done deal: Tottenham Hotspur betaalt 30 miljoen euro aan club van Veltman

17-06-2022 16:38 Laatste update: 16:49

Tottenham Hotspur heeft de komst van Yves Bissouma van Brighton & Hove Albion wereldkundig gemaakt. De Londenaren hebben de international van Mali tot medio 2026 vastgelegd.

De transfer hing al langere tijd in de luch, maar is nu ook officieel bevestigd door The Spurs. Over de transfersom doet de club geen uitspraken, alhoewel Fabrizio Romano weet - zoals eerder gemeld - dat er een bedrag van 29 miljoen euro met de deal gemoeid is. In 2016 streek Bissouma neer in Frankrijk. Na een tweejarig verblijf bij Lille OSC verkaste hij naar The Seagulls.

Zijn prestaties bij Brighton hebben dermate indruk gemaakt dat Tottenham bereid is de fikse transfersom neer te tellen. In een eerder stadium trok manager Antonio Conte al Ivan Perisic en Fraser Forster aan. Toch plaatsen de Londenaren een kanttekening bij de transfer: in afwachting van het verlenen van de werkvergunning is de overgang in kannen en kruiken. In oktober werd Bissouma nog aangehouden op verdenking van aanranding.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!