Nieuws

BILD: Bayern betaalt speler drie miljoen euro om vroegtijdig te vertrekken

BILD: Bayern betaalt speler drie miljoen euro om vroegtijdig te vertrekken

16-06-2022 11:34 Laatste update: 11:36

Bayern München heeft het contract van Jann-Fiete Arp ontbonden. De speler lag tot 2024 vast bij Der Rekordmeister en daarom moet de Duitse landskampioen een bedrag van drie miljoen euro overmaken aan de speler om het contract vroegtijdig op te zeggen. 

Dat meldt het Duitse BILD. De 22-jarige Arp verliet Hamburger SV in 2019 om bij Bayern aan de slag te gaan, waarbij ongeveer drie miljoen euro gemoeid ging. Na een jaar in de hoofdmacht werd Arp naar het tweede elftal gestuurd en vervolgens aan Holstein Kiel verhuurd. Dit seizoen zou Arp terugkeren bij Bayern, maar de Duitse club ziet geen toekomst in de spits en heeft dus het contract ontbonden. Arp kwam het afgelopen seizoen tot twee doelpunten en twee assists in 23 wedstrijden in de tweede Bundesliga

Vanwege de clausule in het contract ontvangt Arp ongeveer drie miljoen euro voor de ontbinding. 'Eindelijk heeft een speler gefaald bij FC Bayern', kopt BILD. 'De bazen betalen hem drie miljoen aan compensatie zodat hij kan gaan.' Bayern werd het afgelopen seizoen met weinig moeite weer landskampioen, maar kon de hoge verwachtingen niet waarmaken in de Champions League.