Nieuws

Saymak maakt financiële klapper in Turkije: 'Hoef me geen zorgen meer te maken'

Saymak maakt financiële klapper in Turkije: 'Hoef me geen zorgen meer te maken'

14-06-2022 07:53 Laatste update: 08:16
1

Mustafa Saymak vertrekt vooral naar het tweede niveau van Turkije vanwege het salaris en gaat het vijfvoudige verdienen. Het werd zondagavond bekend dat de aanvallende middenvelder PEC Zwolle verruilt voor een avontuur bij Bandirmaspor

Saymak geeft zelf toe naar Turkije te vertrekken vanwege het financiële plaatje. "Ja. Dit is de klapper waar ik op had gehoopt. Anders had ik het natuurlijk ook niet gedaan", zegt de 29-jarige speler tegenover De Stentor. "Na die twee jaar hoef ik me weinig zorgen te maken", stelt de middenvelder. 

Het scheelde weinig of Saymak had op het hoogste niveau kunnen uitkomen in Turkije. "Maar onderschat het niveau van Bandirmaspor niet. De club liep afgelopen seizoen, nadat ze derde waren geworden, net promotie naar het hoogste niveau mis." De Turkse club hoopt volgend seizoen promotie wél af te dwingen. "Ik moet daarin een belangrijke rol spelen. Ze hebben me dan ook echt als een grote speler binnengehaald. Zelf zie ik dat natuurlijk ook zitten", stelt Saymak. "Met alle respect, ik speel liever bij een club die op het tweede niveau om de titel meedoet dan bij een club die op het hoogste niveau voor lijfsbehoud speelt."

De middenvelder sluit een terugkeer naar PEC niet uit. "Ik heb een zwak voor die club. Zijn we nu dan niet meer voor PEC?, vroeg mijn zoontje, toen ik hem had verteld dat ik voor een andere club ga voetballen. Daarop is maar één antwoord mogelijk: natuurlijk wel. PEC is en blijft mijn club. Dus ik kom graag terug om daar mijn carrière af te sluiten, mits dat natuurlijk goed is voor beide partijen", besluit de voetballer.