Nieuws

Twente ziet spectaculaire stijging in begroting: 'Doel van 2024 is al aangetikt'

Twente ziet spectaculaire stijging in begroting: 'Doel van 2024 is al aangetikt'

14-06-2022 07:23
1

FC Twente beleefde het afgelopen seizoen een succesjaar en dat is terug te zien in de financiële cijfers. De Tukkers zien de begroting voor het komende seizoen naar 30 miljoen euro stijgen en hebben daarmee na Ajax, PSV en Feyenoord de vierde begroting van de Eredivisie

Dat meldt Tubantia/TC. Twente werd vierde in de Eredivisie en mag onder trainer Ron Jans een begrotingsstijging van vijf miljoen euro bijschrijven. Daardoor wordt AZ ingehaald in het financiële plaatje. "De sportieve successen werken als een vliegwiel voor de hele club", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. "FC Twente leeft enorm. Zo zie je maar dat alles draait om datgene wat er op het veld gebeurt. Dat is het allerbelangrijkste."

De club gaat er vanuit dat alle thuiswedstrijden volledig uitverkocht zullen zijn in het nieuwe seizoen. Na de goede prestaties van het afgelopen seizoen is er inmiddels een wachtlijst en zijn de ruim 22.000 seizoenskaarten al verkocht. "Wij zien nu al een forse stijging in de sponsorinkomsten", zegt financieel- en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld. "Wij hebben op dit moment al acht nieuwe skyboxhouders kunnen contracteren, maar ook de nieuwe instroom bij de verschillende businessgeledingen is met zestig nieuwe leden nog steeds aan het stijgen."

FC Twente boekte het afgelopen seizoen dus winst, al leek de club verliezen te gaan draaien door de corona-pandemie. Uiteindelijk gebeurde dat niet en kan de club omhoog kijken. In oktober van 2021 werd een meerjarenplan opgesteld waarin de bedoeling was dat Twente 30 miljoen euro omzet in 2024 zou aantikken. Dat gebeurt echter nu al. "We blijven vasthouden aan de doelstellingen die we vorig jaar in ons beleidsplan hebben uiteengezet. We gaan dus niet roepen dat we de top 3 gaan aanvallen of weer vierde willen worden. We willen ons plaatsen voor de play-offs, dat is ons eerste uitgangspunt", besluit Van der Kraan.