Nieuws

Van Gaal over Flekken-fout: 'Ik ga daar niet in de rust over lullen'

Van Gaal over Flekken-fout: 'Ik ga daar niet in de rust over lullen'

12-06-2022 10:31 Laatste update: 13:39

Louis van Gaal is redelijk tevreden over het optreden van het Nederlands elftal tegen Polen (2-2) van zaterdagavond. De bondscoach zag zijn ploeg zich terugvechten na een 0-2 achterstand en is trots op de spelers en wil het niet over de fout van keeper Mark Flekken hebben.

In de verlenging van het duel leek Oranje op weg naar de overwinning, toen Memphis Depay van elf meter mocht aanleggen. De FC Barcelona-spits faalde, waardoor het 2-2 bleef. "Ik ben heel trots op mijn team", zegt Van Gaal tegen de NOS. "Veerkracht? Dat niet alleen, maar de veerkracht, de spirit en de wijze waarop we in de tweede helft gespeeld hebben. De manier waarop wij terugkomen: 2-0 achter komen, zij hebben twee keer op doel geschoten en het zijn twee doelpunten."

Na afloop van het duel gaf doelman Flekken bij eveneens de NOS toe zich de 0-1 van Polen aan te rekenen. "Ik vind het knap dat een speler dat direct na een wedstrijd gewoon toegeeft", zegt Van Gaal over zjin reactie. "Ik ga daar niet over lullen in de rust, want ik beur ze op. Maar ja, ze hebben twee keer op doel geschoten en het was twee keer raak", aldus de zeventigjarige keuzeheer van Nederland.