Nieuws

Verbazing in Mexico: 'Ik was in shock, werkelijk niemand had dit verwacht'

Verbazing in Mexico: 'Ik was in shock, werkelijk niemand had dit verwacht'

07-06-2022 11:10

De selectie van Vincent Janssen voor Oranje maakt niet alleen de tongen los in Nederland. De Mexicaanse journalist Daniel Reyes reageert tegenover de NOS verbaasd op de oproep van de weinig productieve CF Monterrey-spits.

Na zijn huwelijk sloot Janssen dinsdag aan bij de spelersgroep van het Nederlands elftal in aanloop naar de Nations League-duels met achtereenvolgens Wales, Polen en opnieuw Wales. "Ik zat in een Amerikaans radioprogramma toen het nieuws binnenkwam. Het was een shock, werkelijk niemand had dit verwacht", vertelt de Mexicaanse journalist Daniel Reyes aan de NOS.

Nadat Janssen zich in 2016 tot Eredivisie-topscorer had gekroond namens AZ ging het daarna snel bergafwaarts in de carrière van de aanvaller. In de afgelopen zes jaar liet hij slechts 21 keer het net bollen in maar liefst 124 duels. "Hij heeft het in Mexico niet goed gedaan. De verwachtingen waren hooggespannen toen hij kwam. Bij AZ had hij het heel goed gedaan en hij speelde bij het grote Tottenham Hotspur. Maar bij Monterrey is het er nooit uitgekomen."

Donyell Malen, Luuk de Jong én Janssen zijn alle drie het 'andere type' spits dat bondscoach Louis van Gaal graag in zijn selectie heeft. "De selectie van Janssen berust vooral op heel veel mazzel. Niet alleen waren zijn concurrenten bij Oranje niet beschikbaar, hij had ook het geluk dat hij net een reeks wedstrijden in de basis mocht staan, omdat de eerste spits bij Monterrey, Rogelio Funes Mori, geblesseerd was."