Nieuws

'Benfica heeft zich niet gemeld voor Götze, maar PSV kijkt al rond voor vervanger'

'Benfica heeft zich niet gemeld voor Götze, maar PSV kijkt al rond voor vervanger'

05-06-2022 21:04 Laatste update: 21:07

Mario Götze wordt al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar Benfica. Het Eindhovens Dagblad stelt dat de Portugezen zich nog niet gemeld hebben bij PSV.

Götze tekende twee jaar geleden in Eindhoven en liet in zijn contract een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro opnemen. Benfica heeft nog niet laten weten dit bedrag te willen betalen voor de aanvallend ingestelde middenvelder en dus lijken de verhalen over een overstap nog voorbarig. De afkoopsom moet ervoor zorgen dat PSV het geïnvesteerde geld in Götze terugverdiend. Hij zou 'alles bij elkaar boven de drie miljoen euro' aan salaris hebben gekost. 

Roger Schmidt speelde twee seizoen geleden een grote rol in de komst van Götze. De Duitse trainer zou de middenvelder naar verluidt mee willen nemen naar Portugal. Mocht het tot een transfer komen, zou Quinten Timber een belangrijke gegadigde zijn om de Duitser op te volgen. De jonge middenvelder maakte het afgelopen seizoen een ijzersterke indruk bij FC Utrecht, dat hem overnam van Ajax.