Nieuws

Technisch directeur De Haan: 'Klopt dat er geen contact meer is geweest met Nick'

Technisch directeur De Haan: 'Klopt dat er geen contact meer is geweest met Nick'

05-06-2022 17:22

Ferry de Haan, technisch directeur van sc Heerenveen, heeft gereageerd op de uitspraken van Nick Bakker. De 29-jarige verdediger verlaat de Friezen na één seizoen voor een avontuur in Saudi-Arabië. Bakker liet weten dat gebrek aan communicatie binnen de club ervoor heeft gezorgd dat hij vertrekt uit Friesland.

Bakker wilde dolgraag bij Heerenveen blijven, maar had niks sinds 28 maart niks gehoord over een eventuele contractverlenging. Aangezien hij transfervrij was, ging de centrale verdediger op zoek naar een nieuwe club. "Het klopt dat er na eind maart geen contact meer is geweest met Nick. Nick heeft in die fase zijn eigen contract alleen ook opgezegd, daardoor ontstond een situatie waarin beide partijen vrij waren om keuzes te maken", vertelt De Haan tegen Voetbal International.

De technisch directeur van de Friezen weigert toe te geven dat. "Voor de positie links centraal hadden we behalve Nick ook Pawel Bochniewicz en Joost van Aken. Dan gaat het uiteindelijk om welke keuzes je maakt", stelt De Haan. Hij besloot laatstgenoemde wel een nieuwe verbintenis aan te bieden. "Het enige dat ik daarover kan zeggen is dat het een het ander gekruist heeft", doelt de beleidsman op de contractverlenging van Van Aken.