Nieuws

Hongarije haalt uit na uitspraken Southgate: 'Dan ben je een idioot'

Hongarije haalt uit na uitspraken Southgate: 'Dan ben je een idioot'

05-06-2022 14:34

 Hongarije heeft hard uitgehaald naar de Engelse bondscoach Gareth Southgate, die zich uitsprak over het boegeroep van de aanwezige Hongaarse jeugd.

Engeland trad in Hongarije aan tegen het thuisland onder toeziend oog van 35.000 Hongaarse kinderen. Dit wegens een sanctie van de UEFA voor het racistisch bejegenen van de Engelse internationals tijdens de vorige editie. Toen de spelers knielden tegen racisme voorafgaand aan het duel, joelden de kinderen de spelers uit. Southgate was niet te spreken over die actie.

"Gezien de sanctie is het moeilijk te begrijpen dat het stadion halfvol zat. Aanvankelijk was de sfeer erg goed. De kinderen zwaaiden naar ons toen we de warming-up deden. Toen onze spelers knielden, sloeg de stemming om. Dat heeft volgens mij met opvoeding te maken. Kinderen en jongeren staan onder de invloed van volwassenen en leren daar bepaalde gedragingen van."

Zoltan Kovacs, de Hongaarse staatssecretaris voor internationale communicatie en relaties, slaat keihard terug na de uitspraken van Southgate. 'Iedereen die vindt dat kinderen die een voetbalwedstrijd bijwonen de schuld kunnen krijgen van welk politiek statement dan ook, is echt een idioot. Proficiat voor ons nationale team en het applaus van de 35.000 kinderen'