Nieuws

Blind geeft knipoog aan critici na twee assists: 'Je hoeft niet snel te zijn'

Blind geeft knipoog aan critici na twee assists: 'Je hoeft niet snel te zijn'

04-06-2022 09:23

Daley Blind speelde vrijdagavond een sterke pot in de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en België. De linksback wordt er vaak van verweten niet snel genoeg meer te zijn voor het hoogste niveau, maar liet verdedigend weinig steken vallen en bereidde twee doelpunten voor. Dat liet hij maar al te graag weten aan de criticasters.

"Je hebt geen snelheid nodig voor diepgang hè, dat heb je gezien", stelt Blind na de gewonnen wedstrijd. Blind gaf onder andere de assist op de 0-3 van Denzel Dumfries, die aan de rechterkant een iets andere rol vertolkt dan de Ajacied. "Hij staat hoog, ik wat lager, daar ligt mijn kracht. Maar dan ligt er wel ruimte voor de spitsen. Zo vult iedereen het in op zijn manier. Ik kan zo in de positie komen om een assist te geven", vertelt Blind aan Voetbal International.

De verdediger heeft geen favoriete positie, zegt hij zelf. "Wat ik het lekkerste vind? Dat maakt niet uit, ik kan snel schakelen. Op deze positie kan je aanvallend ook wat doen en heb je altijd een man in je rug. Ik moet gewoon fit en klaar zijn als de trainer me nodig heeft", besluit Blind. Oranje won vrijdagavond voor het eerst in 25 jaar van België. Door treffers van Steven Bergwijn, Memphis Depay en Dumfries werd het uiteindelijk 1-4 voor Nederland.