Nieuws

'Veranderingen bij Vitesse: Hofs weg als assistent, Janssen trainer van O16'

'Veranderingen bij Vitesse: Hofs weg als assistent, Janssen trainer van O16'

03-06-2022 15:12

Nicky Hofs keert met ingang van komend seizoen terug als trainer van het beloftenteam. De Arnhemmer was in de voorbije maanden actief als assistent-trainer van Thomas Letsch bij het eerste elftal. Daarnaast gaat Theo Janssen Vitesse O16 leiden.

Doordat Dick Schreuder in de loop van het seizoen 2021/22 vertrok bij de Gelderlanders om bij PEC Zwolle op eigen benen te staan, ontstond er een vacature in de staf van de Duitser. Daarbij viel destijds de keuze op Hofs als rechterhand. De Arnhemmer zou volgens De Gelderlander hebben aangegeven op eigen benen te willen staan.

Daardoor keert hij nu terug bij het team dat hij al eerder onder zijn hoede had. Tim Cornelisse wordt zijn assistent. De 44-jarige ex-verdediger werd naar voren geschoven als opvolger van Hofs toen hij doorgeschoven werd, maar gaat dus met ingang van komend seizoen weer aan de slag als rechterhand.

Daarnaast weet het regionale blad dat Janssen met ingang van het seizoen 2022/23 aan het roer staat bij Vitesse O16. Sinds de winter was de oud-middenvelder al Performance Coach en trainer van O18.