Nieuws

Kuyt stapt in bij 'sleeping giant': ADO hoort in linkerrijtje van de Eredivisie

Kuyt stapt in bij 'sleeping giant': "ADO hoort in linkerrijtje van de Eredivisie"

02-06-2022 11:44 Laatste update: 11:49
1

Dirk Kuyt is officiëel de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De geboren Katwijker is donderdag gepresenteerd aan de media, en heeft grootste plannen met de Residentieclub. 

Afgelopen zondag zat met name Kuyt spannend voor de buis tijdens de finale van de Eredivisie play-offs tussen ADO en Excelsior. Hij zag zijn nieuwe club aan het kortste eind trekken. "Natuurlijk was ik ook heel erg teleurgesteld afgelopen zondag, omdat ik op dat moment al wist van de interesse van ADO", openbaart Kuyt, die niet bij de pakken neer gaat zitten. "Teleurstelling hoort nou eenmaal bij de sport". 

Het aangrijpen van de klus ging de voormalig international om een heel andere reden. "Het ging me met name om de ambitie van de club", aldus Kuyt, die met meerdere mensen gesproken heeft over de club. "Ik heb van meerdere journalisten gehoord dat Den Haag echt een sleeping giant is. Het spreekt mij enorm aan om mijn trainerscarrière op die manier te beginnen en me te ontwikkelen als coach."

De voormalig aanvaller van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool FC en Fenerbahce gaat graag de uitdaging aan. "Ik zie het als een enorme uitdaging om ADO terug te brengen waar het thuis hoort. Dat is in mijn optiek in de Eredivisie, niet alleen in het rechterrijtje maar ook in het linkerrijtje", besluit Kuyt.