Nieuws

Bezem gaat door de staf bij ADO: Franken en assistent niet naast Kuyt op de bank

Bezem gaat door de staf bij ADO: Franken en assistent niet naast Kuyt op de bank

01-06-2022 17:59 Laatste update: 19:09

Met de aanstelling van Dirk Kuyt bij ADO Den Haag gaat het nodige veranderen binnen de trainersstaf van de club. Omroep West weet dat zowel Giovanni Franken als assistent-trainer Edwin Grünholz volgend jaar niet meer op de bank zitten bij de residentieclub.

Dinsdag werd de komst van de 41-jarige oud-voetballer naar ADO al gemeld door de regionale omroep. De Hagenaars moesten op zoek naar een nieuwe oefenmeester aangezien interim-coach Franken niet over de vereiste papieren beschikt om een BVO te leiden. Omroep West meldt dat Kuyt geen plek in zijn staf voor het duo.

De clubleiding zou besloten hebben dat er voor Grünholz - tevens Quick Boys-hoofdtrainer - helemaal geen plek meer is binnen de club. Voor Franken wordt gezocht naar een andere rol binnen ADO Den Haag. Het is nog niet duidelijk welke assistenten Kuyt meeneemt naar Den Haag. Donderdag wordt hij officieel gepresenteerd.

Zondag werd in het Cars Jeans Stadion zeker lijkende promotie uit handen gegeven tegen Excelsior. Een 3-0 voorsprong werd door de bezoekers omgebogen naar 3-3. Na verlenging (4-4) namen de Rotterdammers de strafschoppen beter. Daardoor begint de oud-spits zijn eerste trainersklus in het profvoetbal in de Keuken Kampioen Divisie.

UPDATE:
ADO Den Haag bevestigt via de kanalen dat het contract met Edwin Grünholz ontbonden is. Giovanni Franken maakt geen deel meer uit, aangezien Dirk Kuyt zijn eigen staf samenstelt.