Nieuws

Buijs tekent in België: 'Met meerdere clubs gesproken, maar gevoel was hier goed'

Buijs tekent in België: 'Met meerdere clubs gesproken, maar gevoel was hier goed'

01-06-2022 17:19

Danny Buijs is de nieuwe trainer van KV Mechelen. De Belgische club heeft de komst van de Nederlandse oefenmeester wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen.

De 39-jarige trainer tekent een opmerkelijke verbintenis: in zijn contract is geen einddatum opgenomen. "We zijn tevreden dat we elkaar snel gevonden hebben", reageert sportief directeur Tom Caluwé namens KV Mechelen op de aanstelling. "Danny heeft het profiel waarnaar we op zoek waren. Hij is jong, ambitieus en heeft ervaring. Hij toonde bij FC Groningen dat hij op lange termijn kan werken. Ons eerste gesprek zat meteen goed. Zijn persoonlijkheid en beleving zal bij KV Mechelen passen."

Buijs is blij met zijn eerste buitenlandse avontuur als trainer, nadat hij de voorbije vier jaar trainer van FC Groningen was. "Ik wou na acht jaar Nederland heel graag een buitenlands avontuur aangaan én wou ook in de buurt van mijn drie kinderen blijven", vertelt hij. "Ik heb met een aantal clubs contact gehad, maar had meteen een goed gevoel hier."

Momenteel geniet Buijs nog van een vakantie. Op 20 juni begint hij officieel aan zijn nieuwe uitdaging. Als assistent-trainers gaan Fred Vanderbiest en Steven Defour de Nederlander ondersteunen. Stef Pauwels is de keeperstrainer. De technische staf wordt in de komende weken verder uitgebreid, schrijft de club op de eigen site.