Nieuws

De Jong 'aangedaan' door Koeman-vertrek en 'geschokt' door Wijnaldum-absentie

De Jong 'aangedaan' door Koeman-vertrek en 'geschokt' door Wijnaldum-absentie

31-05-2022 13:59

Frenkie de Jong was aangedaan door het vertrek van Ronald Koeman als trainer bij FC Barcelona, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Daarbij bespreekt de middenvelder zijn veranderde rol bij de Spaanse club en de afwezigheid van Georgino Wijnaldum in de selectie van het Nederlands elftal.

Volgens De Jong is het vertrek van zowel Lionel Messi als Antoine Griezmann een reden waarom Barcelona zo'n moeizaam seizoen doormaakte. "Als zo iemand onverwacht weggaat, moet iedereen zich aan de nieuwe situatie aanpassen", zegt de dribbelaar tegen VI. Het ontslag van Koeman kwam aan. "Ik heb een hartstikke goede band met Ronald Koeman, dus zijn vertrek deed wel wat met me."

Naast de onrust binnen de club denkt De Jong ook op persoonlijk vlak beter te kunnen. "Iedereen mag daarover een mening hebben, daar heb ik geen problemen mee. Zolang het is gebaseerd op het goed kijken naar onze wedstrijden." Drie jaar geleden was zijn rol anders bij Barcelona, erkent de inmiddels 25-jarige spelverdeler. "Ik merk dat er nu anders naar me wordt gekeken dan in het begin. Niet dat ik mezelf snel als leider zal opwerpen of zo. Maar het team is inmiddels flink gewijzigd en dan wordt je rol ook anders."

"Bij de bekendmaking van de voorselectie zag ik dat Gini er niet bij zat. Daar schrok ik van. Sinds ik bij het Nederlands elftal ben, is hij er ook altijd geweest." Zijn mening over de opzienbarende keuze van Van Gaal wil De Jong niet geven. "Daarover heb ik niets te zeggen. Als Gini gewoon zijn niveau haalt, dan denk ik dat hij snel weer bij Oranje zal zitten", besluit hij tegenover het weekblad.