Oranje O17 plaatst zich voor EK-finale na strafschoppenserie tegen Servië

30-05-2022 07:12
1

Het O17-elftal van Oranje heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van het Europees Kampioenschap. De ploeg van Mischa Visser wist na een 2-2 gelijkspel de halve finale naar zich toe te trekken na een strafschoppenserie. Het O17-elftal krijgt in de finale de kans voor de tweede keer op rij de EK-winst te pakken.

Servië begon beter aan het duel, maar Jovan Mijatovic benutte niet de kansen die hij opgelegd kreeg, waaronder een bal op de lat. Vlak na rust kwam Oranje op voorsprong. Jaden Slory, zoon van oud-interntional Andwélé Slory, raakte de bal verkeerd met het hoofd maar zag deze tot zijn opluchting in het doel eindigen.

Jovan Milosevic zorgde enkele minuten later voor de gelijkmaker vanuit een hoekschop. Mijatovic zorgde zelfs voor de 2-1 voor Servië, maar Oranje toonde veerkracht en kwam weer op gelijke hoogte via Slory. Daar ging een fraaie actie van Mike Kleijn aan vooraf.

Uiteindelijk moesten strafschoppen uitkomst bieden en bleef Isaac Babadi kalm bij de beslissende penalty. Het PSV-talent zorgde er met een panenka voor dat Oranje zich voor de finale mag gaan melden in Israël, waar het woensdag Frankrijk treft.