Reactie

Hierom twijfelt Marco van Ginkel over zijn toekomst bij Vitesse na degradatie

Hierom twijfelt Marco van Ginkel over zijn toekomst bij Vitesse na degradatie

24 april - 17:52
1

De toekomst van Marco van Ginkel (31) bij Vitesse hangt aan een zijden draadje. De middenvelder, wiens contract komende zomer afloopt, overweegt zijn opties na de dramatische degradatie van zijn team naar de Keuken Kampioen Divisie. Vooral de aanwezigheid van kunstgrasvelden op het lagere niveau en zijn eigen blessuregevoeligheid, spelen daarin een grote rol.

"Spelen in de KKD is niet erg waarschijnlijk", verklaarde Van Ginkel, na de bekendmaking dat Vitesse achttien punten in mindering heeft gekregen van de KNVB, wat degradatie onvermijdelijk maakte. "Daar hou ik wel rekening mee in mijn keuze voor volgend jaar", voegde hij toe tijdens de persconferentie van woensdag. De straf heeft hem en het team diep geraakt, met een algemeen gevoel van teleurstelling en ongeloof onder de spelers.

"Het is nu nog moeilijk te zeggen waar ik volgend seizoen zal voetballen", aldus Van Ginkel. "Mijn contract loopt af. Ik heb nog geen gesprekken daarover gevoerd. Het is mijn bedoeling om wel door te gaan met voetballen." Met de degradatie en de onzekere toekomst van het team, bereidt de aanvoerder zich voor op een mogelijk afscheid van de club waar hij de laatste seizoenen een centrale rol heeft gespeeld.