Nieuws

Nieuws uit bestuursraad van Ajax: 'Wij willen Kroes terug, positie maakt niet uit'

Nieuws uit bestuursraad van Ajax: 'Wij willen Kroes terug, positie maakt niet uit'

17 april - 15:35 Laatste update: 15:35

De bestuursraad ziet Alex Kroes heel graag terugkeren in Amsterdam. Op welke positie de geschorste algemeen directeur dan moet komen maakt niet uit. Al benadrukt bestuursraad lid Giovanni Fränkel dat de rust bewaren ook zeer belangrijk is.

"Wij hebben feitelijk afgelopen vrijdag als Bestuursraad onze mening gegeven over hoe wij kijken naar de situatie. Als Bestuursraad willen wij Kroes terug, op wat voor positie dan ook binnen de club", concludeert Fränkel in de podcast Scoren zonder Bal. "Daarna moeten we kijken hoe het verdergaat. Het was een klap voor iedereen binnen Ajax, want iedereen heeft hoge verwachtingen van Alex."

Fränkel benadrukt hoe belangrijk de bestuursraad voor Ajax is. "Wij zijn in staat om duidelijk onze stempel te drukken op het beleid dat gevoerd wordt." In totaal heeft de bestuursraad 73 procent van de aandelen in handen. Toch wil de bestuursraad wel de rust bewaren binnen de club. "Voor ons is het belangrijk om de rust te bewaken. Er wordt zoveel geroepen, er gaan zoveel geruchten en iedereen geeft zijn mening. Wij proberen ons bij de feiten te houden en spreken met én Alex Kroes én met de RvC."

Het bestuursraad lid was zelf ook overdonderd door de plotselinge schorsing van Kroes. "Ik werd wakker en ik las het in de groepschat van de Bestuursraad. Wat is er nu weer aan de hand, werd er gezegd. Toen kreeg ik een pushbericht. Ik reageerde op dezelfde manier: het is 2 april, geen 1 april. Alex is een jongen van de club, loopt en voetbalt hier zijn hele leven al, is succesvol ondernemer en had duidelijke plannen met wat hij met de club wilde."