Nieuws

Flinke concurrentie op komst voor PSV: 'Ajax gaat zich mengen in strijd om Dest'

Flinke concurrentie op komst voor PSV: 'Ajax gaat zich mengen in strijd om Dest'

15 april - 13:18 Laatste update: 13:49
1

PSV lijkt te kunnen rekenen op flinke concurrentie in de strijd om een langer verblijf van Sergino Dest. Volgens Hans Kraay jr. gaat Ajax namelijk een poging wagen om de rechtsachter terug te halen naar Amsterdam, zo geeft de analist aan in gesprek met ESPN

Kraay merkte Dest op als de ster van het spel tijdens de wedstrijd van PSV tegen Vitesse. "Het is al veel over Dest gegaan, dus ik hou het kort," vertelde Kraay aan ESPN. "Deze hele moderne rechtsbenige linksback is een van de weinige backs die op volle snelheid zowel binnendoor als buitenom passeert." "PSV kan hem kopen voor tien miljoen," legt Kraay uit, verwijzend naar de koopoptie in de huurovereenkomst. "Maar Ajax gaat zich melden in de strijd om de handtekening van de man van tien miljoen", weet de analist naar buiten te brengen.

Afgelopen zomer wist PSV een deal met Barcelona te sluiten over Dest. De Eindhovenaren wisten de verdediger uiteindelijk te huren met een optie tot koop van iets meer dan tien miljoen euro. Toch is het nog geen uitgemaakte zaak dat Dest ook na de zomer bij PSV speelt. FC Barcelona kan namelijk een stokje steken voor de definitieve overname van de Amerikaan, die zelf ook nog inspraak heeft in een mogelijke transfer.

Dit seizoen is Dest een steunpilaar geworden bij PSV. In 37 wedstrijden wist de vleugelverdediger al voor zeven assists en twee doelpunten te zorgen. Dest stroomde in 2021 vanuit Almere City de jeugdopleiding van Ajax binnen. In totaal maakte de verdediger 38 keer zijn opwachting in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor zeven assists en twee doelpunten. In de zomer van 2020 had FC Barcelona maar liefst 21 miljoen euro over voor Dest, die niet wist door te breken in Catalonië. Na een verhuurperiode bij AC Milan, volgde afgelopen zomer een tijdelijke overstap naar PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!