Nieuws

Voormalig Jong PSV-trainer Ramzi gaat aan de slag als coach bij Oranje-jeugd

Voormalig Jong PSV-trainer Ramzi gaat aan de slag als coach bij Oranje-jeugd

29 april - 15:21

Adil Ramzi is vanaf 1 juli de nieuwe coach van Oranje O18. De voormalig trainer van Jong PSV gaat daarmee na een half jaar weer aan de slag als trainer na een teleurstellende periode bij Wydad AC.

De KNVB maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat Ramzi zich vanaf juli over het O18-elftal van Nederland zal ontfermen. Ramzi kan zelf niet wachten om aan de slag te gaan bij de bond. 'Ik ben trots dat ik het vertrouwen krijg om aan de slag te gaan met de grootste talenten van Nederland. We willen presteren, dat staat natuurlijk voorop. Daarnaast is het voor mij een mooie kans om, samen met de Nederlandse clubs, na te denken hoe we het maximale uit onze talenten kunnen halen. Ik kijk er enorm naar uit om te starten', aldus Ramzi. 

Ook KNVB-directeur topvoetbal Nigel de Jong is tevreden met de aanstelling. 'We zijn blij dat Adil ons team bij de KNVB komt versterken. Ik ben overtuigd van zijn kwaliteiten als coach en ik geloof dat zijn persoonlijkheid een verschil gaat maken bij onze nationale elftallen. Wij hebben veel vertrouwen in een mooie en succesvolle toekomst', meent De Jong.

Ramzi was jarenlang assistent-trainer bij PSV onder Mark van Bommel en kreeg daarna de leiding over Jong PSV toebedeeld. De 46-jarige trainer wilde na het vertrek van Ruud van Nistelrooij de nieuwe trainer van PSV worden, maar uiteindelijk kreeg Peter Bosz die functie. Als trainer van Wydad maakte Ramzi de verschrikkelijke aardbevingsramp in Marokko en Turkije van dichtbij mee.