Breaking news

'Van 't Schip spreekt met Ajax over andere rol dan aanvankelijk de bedoeling was'

'Van 't Schip spreekt met Ajax over andere rol dan aanvankelijk de bedoeling was'

29 april - 14:56
1

Ajax is met John van 't Schip in gesprek over een andere rol bij de club dan aanvankelijk de bedoeling was, zo meldt Voetbal International. De huidige oefenmeester van de Amsterdammers, die deze rol na dit seizoen sowieso niet gaat bekleden, wordt volgens het weekblad waarschijnlijk ook niet de beoogde Head of Coaching.

Van Van 't Schip is bekend dat Ajax hem aan het eind van het seizoen als Head of Coaching aan zou willen stellen. Dat is een rol waarbij hij de andere coaches op De Toekomst zou gaan begeleiden. Momenteel worden er gesprekken gevoerd tussen beide partijen over een andere rol voor Van 't Schip.

Welke rol Van 't Schip wel voor zichzelf ziet, is niet bekend. Toch staat één ding volgens VI als een paal boven water. Ajax wil de huidige interim-trainer maar wat graag bij de club houden. Het contract van de in Canada geboren voormalig profvoetballer loopt in ieder geval nog tot de zomer van 2025.

Van 't Schip gaat met Ajax een aantal belangrijke weken in. Met nog drie speelronden op de teller staan de Amsterdammers op de vijfde plaats. NEC en FC Utrecht azen ook op deze plek, met een achterstand van respectievelijk twee en drie punten. FC Volendam (uit), Almere City (thuis) en Vitesse (uit) zijn de laatste drie tegenstanders van Ajax.