Nieuws

'Stoelendans binnen Ajax-directie: Geelen kandidaat voor rol van algemeen directeur'

'Stoelendans binnen Ajax-directie: Geelen kandidaat voor rol van algemeen directeur'

29 april - 07:51

Kelvin de Lang maakt ondanks eerdere berichten geen promotie bij Ajax. Eerder deze maand leek het erop dat De Lang zou doorschuiven naar de rol van technisch manager, maar de terugkeer van Alex Kroes naar Ajax als technisch directeur heeft deze verschuiving geblokkeerd, meldt De Telegraaf.

De Lang blijft vooralsnog hoofdscout, een positie die hij inneemt in Amsterdam. De verandering in de plannen volgt op de tijdelijke promotie die De Lang kreeg na de schorsing van Kroes en het mislopen van Christopher Vivell als directeur transfers. Naast de interne verschuivingen binnen Ajax, wordt er ook gezocht naar een nieuwe algemeen directeur. Menno Geelen, momenteel commercieel directeur, is een van de kandidaten voor deze functie. Dit komt naar voren uit de bredere behoefte binnen Ajax om de organisatorische structuur te versterken, waarbij ook minimaal drie tot maximaal vijf nieuwe commissarissen gezocht worden.

Dit alles vindt plaats in een periode waarin Ajax ook de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding voortzet, in samenwerking met Marijn Beuker, directeur voetbal, en commissaris Danny Blind. Het management en de raad van commissarissen moeten deze veranderingen binnen zestig dagen volgens de KNVB-reglementen implementeren.