Scheidsrechter Taylor zwaar onder vuur na terugfluiten Gakpo tegen West Ham United

29 april - 11:36

In een controversiële wending tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en West Ham United, waarbij het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, werd een doelpunt van Liverpool-speler Cody Gakpo teruggefloten door scheidsrechter Anthony Taylor, tot grote verbazing van velen.

In de laatste minuten van de wedstrijd leek Gakpo de winnende 2-3 te scoren, maar een onverwachts fluitsignaal van Taylor voorkwam dit. De scheidsrechter gaf aan dat hij voordeel had verleend na een incident bij een corner waar West Ham-doelman Alphonse Areola tegen de doelpaal botste. Toen Areola de bal neergooide om behandeld te worden, blies Taylor de actie af, wat leidde tot verwarring en frustratie.

Deskundigen en oud-spelers uiten felle kritiek op deze beslissing. Oud-international Stuart Pearce beschuldigde Taylor ervan regels te verzinnen om zijn fout te maskeren. Alan Shearer benadrukte ook dat de scheidsrechter onnodig ingreep door medische verzorging te vragen terwijl er geen aanwijzing was dat Areola echt geblesseerd was. Deze incidenten hebben de discussie over de consistentie en transparantie van arbitrale beslissingen weer doen oplaaien.

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zaterdag 27 april 2024
Stadion
London Stadium
Aftrap
13:30
Scheidsrechter
Taylor