'Onbevangen' Ajax-debutant krijgt complimenten: 'Ávila geen linksback natuurlijk'

3 november om 07:03
Laatste update: 3 november om 09:05

John van ’t Schip kijkt tevreden terug op het plotselinge debuut van Ar'jany Martha. De oefenmeester van Ajax vertrouwde op twee trainingen en trekt conclusies voor de toekomst op de linksbackpositie, ook over Gaston Ávila.

De keuze voor Martha kwam voor velen uit de lucht vallen, maar voor Van ’t Schip was het logisch dat er op linksback wat moest gebeuren. De trainer zag een probleem in de wedstrijden die hij heeft gezien en gaat in op de situaties van Ávila en Borna Sosa.

"Dat is natuurlijk een beetje geboren door de wedstrijden die ik heb gezien", begint Van ’t Schip op de persconferentie na afloop van het duel tegen FC Volendam. "Ávila is geen linksback natuurlijk, Sosa is geblesseerd dus die was ook nog niet gereed. Toen hebben we aan Vos (Dave Vos, red.) gevraagd wat hij in Martha zag. Dat hebben we twee trainingen aangekeken en dan is het hem erin gooien en hopen dat hij het goed oppakt."

Dat is volgens Van ’t Schip wel gelukt. "Hij speelde onbevangen, naar voren en dat is wat we willen zien. Hij is ook nog eens atletisch en heeft het al met al goed ingevuld", besluit de oefenmeester, die met zijn teksten voorspelt dat we Martha de komende weken wel eens vaker op het wedstrijdformulier van Ajax kunnen verwachten.