Oud-PSV'er Zahavi emotioneel over oorlog in thuisland: 'Kunnen het niet begrijpen'

14-10-2023 15:26 Laatste update: 15:41

Eran Zahavi heeft zich in gesprek met ESPN emotioneel uitgelaten over de oorlog tussen zijn thuisland Israël en Palestina. "We zijn heel erg verdrietig en kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld", klinkt het.

Vorige week keerde Zahavi met Maccabi Tel Aviv nog na een Conference League-wedstrijd tegen Gent terug in Israël. "We waren ons aan het voorbereiden op de wedstrijd van zondag. We werden zaterdagochtend wakker en onze wereld was veranderd. In twee uur tijd is onze wereld veranderd. Niet alleen onze wereld, maar die van veel mensen", vervolgt Zahavi.

Met Zahavi en zijn familie gaat het goed "We zijn gezond en zijn ver verwijderd van datgene wat er is gebeurd in het zuiden, maar we voelen alles", geeft de aanvaller aan. "We zijn heel erg verdrietig. We kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld, hoe mensen zoiets hebben kunnen doen. Het gaat niet meer om moslims of joden. Het gaat niet om religie."

Het voetbal leidt Zahavi af, maar de spits is er ook gefrustreerd door geraakt. Tijdens de interlandperiode was er namelijk geen minuut stilte afgekondigd door de UEFA. "Iedere keer als er iets gebeurt in de wereld, zoals in Turkije, Marokko en Libië, tonen we respect", meent Zahavi. "Dan is er een minuut stilte en zijn we respectvol en solidair. Nu zegt niemand iets."