Wijnaldum in beeld bij Oranje ondanks Saudi-Arabië: 'Als ik spelers als hem zie'

12-10-2023 16:55

Ronald Koeman is Georginio Wijnaldum nog altijd niet vergeten bij het Nederlands elftal. De bondscoach heeft de middenvelder dan wel niet opgeroepen, maar volgt de verrichtingen van hem in de Saudi-Arabische competitie. Steven Gerrard, de trainer van Wijnaldum bij Al Ettifaq, gaf de bondscoach via WhatsApp nog een hint.

"Hij heeft een hele tijd in een moeilijke situatie gezeten", begint Koeman, die refereert aan de niet ideale voorbereiding van Wijnaldum waarin hij met enkele spelers moest trainen bij Paris Saint-Germain. "Hij heeft een tijd niet gespeeld en nu misschien vier, vijf wedstrijden. Ik krijg beelden van die wedstrijden en zijn trainer Steven Gerrard appte me dat hij fit is."

"Hij is nog steeds in beeld bij mij, alleen vind ik het nu te vroeg", gaat de bondscoach verder, die het niveau in Saudi-Arabië niet op voorbaat uit wil sluiten. "Als ik bijvoorbeeld een speler als Brozovic zie die die kant op gaat. Hij komt nog steeds uit voor Kroatië. Dan zeg ik niet dat het een te slechte competitie is", besluit hij.