Klaassen sluit Ajax-vertrek niet uit: 'Zeg nooit nooit, maar moet mooie club zijn'

31-08-2023 23:04

Davy Klaassen sluit niet uit dat hij op deadline day nog bij Ajax vertrekt. De middenvelder van de Amsterdammers staat ervoor open wanneer ‘een mooie club’ zich meldt.

De laatste weken gaat het veel over Klaassen. De routinier is niet zeker van een basisplaats en door de aangetrokken concurrentie verdampt er steeds meer speeltijd. Dat lijken voor hem de redenen te zijn om voorzichtig aan iets anders te denken, mits er wat gaat spelen.

"Zeg nooit nooit", begint Klaassen op de persconferentie nadat hem gevraagd wordt of hij nog een transfer gaat maken. "Dat is voetbal. Je weet nooit wat er op je pad komt. Ik zit niet in de situatie van ik sluit alles bij voorbaat af. Als er iets komt, dan ga je de plussen en minnen afwegen. De keuze maak je dan op gevoel."

"Het zou kunnen, maar dan moet het wel een mooie club zijn", vervolgt Klaassen, die niet echt ijzers in het vuur heeft momenteel. "Niet dat ik weet nee, maar je weet het nooit. Ik heb het nog nooit meegemaakt zo op de laatste dag, dat zou spannend worden."

Olympique Lyon werd al voorzichtig aan Klaassen gelinkt, zo meldde Voetbal International. De Fransen zouden naar de middenvelder hebben geïnformeerd, maar daar is het zoals bekend is nog bij gebleven.